Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zhivkov написа:Датчика за t° е на един метър от камината. Сега го пуснах на плочките и ефект няма. Работи 10 минути и пак изписа wait cooling.. t°на водата от 60° падна на 50° за по-малко от 5 мин и се запали.

Колега в единия случай пишеш,че като падне с 5 градуса от 60 на 55гр. и се включва,в другия ,че при 60 се изключва и пали чак на 50 гр. Кое е вярното?
Провери си параметъра за хистерезиса на градусите за изключване от прегряване( затова впиза в режим wait cooling) защото отчита ,че прегрява.Провери за този параметър и го вдигни малко.
Някой може ли да ми каже как да намаля вентилатора и подаването на пелети
Моля помогнете да намаля вентилатора защото е много шумна камината
Здравейте, и аз съм с камина rittium 14 от декември 2016 г. Искам да питам дали при вас отвора за чистия въздух е ограничен по някакъв начин, защото при мен при първоначалния пуск когато техника прави настройките го затвори на 80% със едно тиксо.
dimonko написа:Някой може ли да ми каже как да намаля вентилатора и подаването на пелети

Да влизаш в настройките и променяш, но мисля че не е добра идея защото от това ти зависи работата на камината и може да не успява да ти затопля достатъчно.
Zhivkov написа:
lebendi написа:Сигурен ли си,че режим ''stand-by''е на ''on''?


Да, на on е.Дали няма разлика с твоята, че аз я взех Ноември 2016?

В инструкцията която ми дадоха с камината е описано, че когато режим stand-by е вкл камината ,при достигане на коя да е от зададената температура, започва да сваля степените 5,4,3,2,1 след което изкл и се вкл отново при разлика в температура примерно 2 гродуса, това е настройка вече колко да са тези градуси. Когато същия режим е изкл камината достига зададената стойност започва да сваля степрните 5,4,3,2,1 и тогава изпада в модулация.
Здравей
Имам и аз такава пелетна камина
Удобно ли е да попитам нещо
Имам проблем с моята камина
Чува се едно странно пукане когато загрява или изстива.и искам да попитам някой може ли да ми прати някакви настройки на съотношението ПЕЛЕТИ/СТЕПЕНИ НА ВЕНТИЛАТОРА
Благодаря
Колега опиши по-подробно какво отопляваш-квадратура,изолация,разход,каква е инсталацията,а и какви оплаквания имаш. Относно пукането виж на колко градуса ти включва помпата,защото при включване над 50°при загряване и при мен се чува пукане.
Отоплявам апартамент 100кв
Не е с изолация миналата зима изразходих 2.400кг пелети. Пукаше ми камината и аз извиках техниците но незнаеха от какво и защо го прави и се наложи да я сменим.Страното е че и новата пука когато загрява и изстива.Все едно пука гърнето на колата като изстива така се чува.Помпата ми тръгва но 40°,знам че е относително за всеки тип пелети но молбата ми е ако може някой да ми каже съотношението си ПЕЛЕТИ/ВЕНТИЛАТОР

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”