• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам нужда от съвет. Купихме камина Дипломат и тръгнахме да пробиваме комина, за да вкараме кюнеца, но ударихме на камък..т.е. на бетон. Не зная как е граден коминът, но успяхме да направим само процеп от 1 см между някакви бетонни елементи, и няма мърдане оттам нататък - на снимката се вижда. Като се освети през процепа се вижда, че точно това е коминът - има си много широка кухина отвътре, а и понеже сме последен етаж, проверихме и на покрива - точно там е коминът, т.е. няма второ мнение, че сме "уцелили" точното място. Въпросът е, че няма пробиване. На втората снимка, където е шкафът отдясно, в шкафа е вграден кюнецът на абсорбатора, който влиза в същия комин, но от друга страна. Дупката за този кюнец стана като пробиване на пластелин, а новият не ще и не ще. Някакви съвети как да се справим? Нямаме варианти да сменим локацията на дупката.. 8-[

Прикачен файл

20171016_181646.jpg

Прикачен файл

20171016_181700.jpg
Не сте упорити;-)
комин от бетонни тела не е изобщо здрав.

С чук и шило може да се пробие на ръка. С перфоратор още по-лесно.

Успехи!
Аз правих същото упражнение на скоро. Първо със свредло направих дупки в целия кръг, а след това смених свредлото с едно като длето и стана всичко за около 15 минути.
Милена, някой мъжага с голям Чук, секач и кЪртаген му е майката.
Здравеите рушители на комини.Не си правете труда да пробивате нова дупка към съществуващия комин.Истинския и правилен отвор е този в които е включен абсорбатора.В блоковете се изгражда един комин които се ползува от всички.За да има тяга и да няма зависимост при ползуването на няколко печки едновременно домините се изграждат с тъи наречените прехвъргачи.Коминните тела са двоини и единият отвор е само комин от долу до горе а в другия отвор се включват отделните етажи.От най долния етаж пушека тръгва във втотия отвор и преди да достигне до втория етаж отвора се свързва с основния комин и пушека преминава в него като няма връзка с горния етаж.От втория етаж по същия начин пушека тръгва по втората тръба която преди следващия етаж също преминава в основния комин и така до последния.По този начин не се нарушава тягата на основния комин.
Прикачен файл:
Kfmin.jpg
Kfmin.jpg (31.08 KиБ) Видяна 277 пъти
.Дано съм бил полезен.
Бай Бил написа:Здравеите рушители на комини.Не си правете труда да пробивате нова дупка към съществуващия комин.Истинския и правилен отвор е този в които е включен абсорбатора.В блоковете се изгражда един комин които се ползува от всички.За да има тяга и да няма зависимост при ползуването на няколко печки едновременно домините се изграждат с тъи наречените прехвъргачи.Коминните тела са двоини и единият отвор е само комин от долу до горе а в другия отвор се включват отделните етажи.От най долния етаж пушека тръгва във втотия отвор и преди да достигне до втория етаж отвора се свързва с основния комин и пушека преминава в него като няма връзка с горния етаж.От втория етаж по същия начин пушека тръгва по втората тръба която преди следващия етаж също преминава в основния комин и така до последния.По този начин не се нарушава тягата на основния комин.
Прикачен файл:
Kfmin.jpg
.Дано съм бил полезен.

Ето това е едно наистина добро и професионално мнение. За съжаление обаче в България, всеки прави каквото си иска, и много често хората си връзват уредите директно в главния комин. Да не говориме че свързване на аспирация и уред на твърдо гориво (печка, камина, ...), към един комин, не е никак препоръчително. А именно аспиратора освен въздух изкарва и мазнина, която полепва по стените на комина. Оставям на страна че комбинацията от полепнали пари и сажди се чисти страшно трудно. Но за съжаление има опасност това да се възпламени, и тогава освен саждите ще гори и мазнина, което е една неочаквано добра комбинация :shock:
Значи аспиратора да си намери нова дупка, най близкото удобно място и директно навън, а камината в комина.
То ако е само техния аспиратор добре, ама на долу не се нае колко са :-D :lol:
Точно затова казвам, че не трябва да се връзва аспиратор към комин. Защото никой не знае колко аспиратора има под тебе. И някой от горе като реши да си запали каминката, и в някой момент като хвръкне една искра, ходи гледай каква веселба ще стане.....
И ако някой си мисли че комин трудно се пали, напротив. Комин се пали много лесно. Достатъчно е да се натрупа малко повече крезот, и веднъж да дадеш на печката повечко жар с някое (иглолистно) дръвце, и ходи гледай мача от близо. А комин запали ли се, и позарната неможе да ти го изгаси.
Трифон П.Трифонов написа:Значи аспиратора да си намери нова дупка, най близкото удобно място и директно навън, а камината в комина.

Някой нещо не ма разбра, двама сякаш, ма карай. Четете Фнимателно! За останалите уточнявам- Директно Навън, през стената и Навън, не в Общия Комин.
Пожарогасител съм, та съм видел комини и комини.
Моя е 30 годишен, никога нечистен, ма не ми пука- ши извикам колеги да го гасят.
Креозот са казва пущината, ма може и правописно да е сгрешил колегата, дет ги обясни нещата.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”