Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Започна да прокапва от дупката на капака за кабелите, и като го отворих се видя това на снимката,тези два черни кабела които влизат в дупката от която прокапва според мен са за температурен датчик, та да питам ако някой знае или го е играл този филм,да се готвя ли за нов бойлер /този кара девета година-емайлиран Елдом/ или може да се смени нещо ?
Изображение
Сменя се само фланеца. Това е този елипсовидния капак. Всичко останало се разкача от този и се слага на новия. Първо обаче разглоби този за да се види състоянието на нагревател, анодна защита и уплътнения за да се знае какво ново да се купи.
Елипсовидния фланец прилича на изгнил. Може да го смениш. Ако се налага и смяна на друго, примерно датчик, аз бих взел нов бойлер, щом е на 9 г. е време за пенсия.
Както казвам на приятели 2 лв. на месец струва.
П.п. Колегата ме е изпреварил.
Ясно,трябва да се разкости и тогава да се прецени ! Анодната защита е с копче за тест и вече от година не помръдва,та там работата е ясна ! А този фланец само големия болт в средата ли го държи :?
Сменя се задължително и анодния протектор. Бойлер с износен протектор може да да се пробие за около 6 месеца.
Аз бих сменил всичко заедно с фланеца. Това има смисъл обаче ако си сигурен, че не тече и казана. Ако е пробит казана си вземи нов бойлер.
Понеже питах дали само с развиване на гайката се сваля фланеца,та само си отговорих като потърсих малко-вече е писано във форума по въпроса :wink:
https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=4&t=33524
Такааа,дет се вика mision completed ! Фланец,нагревател,анодна защита,гарнитурки -46лв,идеално полиране на мястото където ляга гарнитурата /първо с една голяма шайба за болт за да хваща полукръглата форма и да откърти големия варовик,после тел за съдове,накрая фина шкурка/ и всичко заспа от първия опит /че като четях из нета как по няколко пъти се налага монтаж-демонтаж и пак тече се бях притеснил :? / ! Виждаха се дребни наченки на ръждичка по балона отвътре,но се надявам да изкара поне още 2-3 годинки. Ако някой не знае как изглежда анодната защита да кажа-тръба дебела колкото лионска наденица и дълга към 40 санта,та от цялото това нещо беше останала една телчица колкото клечка за зъби :shock: Целия боклук който извадих отвътре за тези около 9г работа беше 2кг /мерих го с кухненското кантарче :wink: / значи добре ни е водата ! Тръбата за топлата вода изглежда е от качествените понеже беше в идеално състояние !
Svezar написа:Виждаха се дребни наченки на ръждичка по балона отвътре,но се надявам да изкара поне още 2-3 годинки.

Да не са били шупли от мехурчета в емайла?
Някога може да са били шупли,ама сега си бяха ръждиви язвички :cry:

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Водоснабдяване и канализация.”