Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
от kolev_k » съб окт 14, 2017 12:43 pm
Имам един досаден проблем.Пиша си нещо в интернет или в някакъв текстов документ,и си гледам клавиатурата съответно.Като погледна дисплея,курсора на съвсем друго място и ми вмъкнал писаното не където трябва да е.Та въпроса е как да изключа тъча щото като движа ръцете над тъча и той отчита движение.Пробвах да го закрия с алуминиево тиксо,с желязна ламаринка-не става.Някой ако даде съвет,ще съм благодарен.
Не си писал с каква операционна система си. При мен (KDE 5 Plasma) си има настройки когато пишеш тъчпада да не е активен.

Прикачен файл

Screenshot_20171014_141410.png
Screenshot_20171014_141410.png (94.24 KиБ) Видяна 275 пъти
от velas » съб окт 14, 2017 7:41 pm
Тъч-а реагира на натиск. Дебел картон върши работа.
от velsi » съб окт 14, 2017 8:29 pm
Не е задължително да реагира на натиск. Напоследък ги правят капацитивни. Точно както екрана на смартфона ти. Търсих настройка за изключване по време на писане в Win 10, но няма. Можеш да го изключиш напълно, но не е удобно и не е решение. Може би закриване с нещо, но неметално и достатъчно дебело, за да не реагира на близостта на ръцете. Пробвах с подложка за мишка. Става, но като се отпуснеш натиска бутоните. Може би по-малко парче само върху полето на тъчскрийна...
Какъв е модела на лаптопа? Драйверите на тъчпада инсталирани ли са?
Нека да уточним първо тези неща, после ще умуваме за проблема.
от gnt69 » пон окт 16, 2017 10:16 am
kolev_k написа:Имам един досаден проблем.Пиша си нещо в интернет или в някакъв текстов документ,и си гледам клавиатурата съответно.Като погледна дисплея,курсора на съвсем друго място и ми вмъкнал писаното не където трябва да е.Та въпроса е как да изключа тъча щото като движа ръцете над тъча и той отчита движение.Пробвах да го закрия с алуминиево тиксо,с желязна ламаринка-не става.Някой ако даде съвет,ще съм благодарен.

Натискаш долу в ляво има един клавиш до Ctrl, FN пише на него + F5 и ще изключиш пада. После ако ти затрябва пак натискаш и го включваш. При теб може и друга да е комбинацията но погледни на Ф-овете къде има изобразен тъч.
sstefanov написа:Не си писал с каква операционна система си. При мен (KDE 5 Plasma) си има настройки когато пишеш тъчпада да не е активен.

Явно не намирам системата за харесване на мнение, та не можах да оценя. Аз също ползвам плазмата и настройката ми е такава, но за да не местя курсора без да искам, трябваше да вдигна милисекундите за активиране на тъча след спиране на активност на клавиатурата на 1000, иначе много бързо трябва да се натискат клавишите
Благодаря на GNT69!Изключих тъча,само че при мен е на F3.Лаптопа е MSI.ОС е ХР.Оправи се и още един проблем:като маркирвам текст-или маркира до половината,или се отмаркирва като отпусна бутона,или като натисна десен бутон за копи се отмаркирва.Кво беше туй чудо?!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Компютри и периферия”