Мнения и въпроси за хола
Зравейте.
Холчето го направих всекидневна. Мястото на което е кухнята е с гранитогрес, а другото е ламинат. Стигнах до поставянето на преходна лайсна между ламината и плочките. Взех лайсна със скрит монтаж и за изравняване на нивата/ има разлики между ламината и плочките/.
Между ламината и плочките има разтояние от порягъка на 8-9 мм. Та преди поставянето на преходната лайсна се появи следнато питане.
При положение, че разтоянието между плочките и ламината е 8-9 мм.мога ли да поставя дюбелите и след това да монтирам лайсната или трябва да предвидя от винта на лайсната до ламината разтояние 8-9 мм. т.е. да изрежа ламината с още около 4 мм.
Ако ще трябва да режа с какво е най лесно да се изреже.
Благодаря Ви предварително.
http://www.profile.vox.pl/bg/menu/%D0%9 ... 0%B0%D0%B6 Разстоянието е колкото да влезе дюбела и да има място за закопчаващия канал на лайсната.http://parketensviat.com/%D0%BB%D0%B0%D ... %B5%D1%82/
Тази преходна лайсна не е за изравняване на нивата а за преход между нивата!Забележи че канала който е за главите на видиите е с изместен център ,по голямата разстояние се поставя към по високата част от прехода Изображение
И на мен наскоро ми се наложи да слагам такива лайсни и направих монтажа по следния начин:
-Предварително отбелязах с фулмастер къде ще си намира точно канала за главите на видиите
-и по отбелязаната черта, пробих четири отвора за дюбелите (виж снимката по долу )
-набих дюбелите в отворите
- намазах краищата на лайсната със силикон
- поставих видиите в канала на лайсната и ги насочих върху отворите на дюбелите
- с гумен чук начуках лайсната
- притиснах лайсната с тежести за да залепне силикона и да обере луфтовете между нивата
- след няколко часа с макетно ножче внимателно премахнах избилия навън от лайсната силикон и със сух (или леко влажен) парцал премахнах силикона който по невнимание е останал върху лайсната .

Прикачен файл

Л1.JPG
Л1.JPG (9.62 KиБ) Видяна 7959 пъти
Само силикон. В къщи имам няколко такива и сам ги направил сажо със силикон без да пробивам. Намажи и дветв повърхности и средата на топки. Вече 3г. Нямам проблем.
И аз ги залепих с полиуретан на СИКА (на външен вид съвсем като силикона - надписите други и цената по-висока), защото имам тръби на парното в замазката и не исках да рискувам. И така вече 10 години. И при мен прехода е гранитогрес - ламинат, но разликата в нивата е по малка. Ако паркета е по-ниско под него може да се подлага, за да се изравни нивото с гранитогреса.
:butthead: Силикон става най - лесно и бързо , ето снимка на лайсни които са залепени за трислоен паркет по стени и таван .
И пак е поставен силикон
Изображение
http://trisloenparket.com/ :-D
Внимавай с пробиването .че аз от такава лаисна ударих тръбата за топлата вода :-D
Ще използвам темата, за да задам въпроса си.

Става дума за нови интериорни врати и нова подова настилка.
Ламинирания паркет е нареден. Следва монтажа на интериорните врати. Въпроса ми е кога се поставя преходната лайсна - преди или след монтажа на вратата.

Ако се лайсната се постави преди монтажа на вратата, тогава има риск лайсната да попадне под перваза или касата на вратата. Освен това може да не е поставена успоредно на вратата.

Ако лайсната се постави след монтажа на вратата, тогава може да се окаже, че вратата ще опре в лайсната (зависи колко е разстоянието от вратата до пода).

Каква е последователността на тези две операции ?
Според мен остави преходната лайсна накрая.
При мен реда беше врати,паркети/теракот,первази преходните лайсни накрая.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Дневна”