• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Здравейте, след като ремонтирахме тавана и стените дойде време да се захванем и с пода . Дюшаме лакирано преди 40г . с неизвестно какъв лак стои червено - запазено. Не искам да цикля защото преди 5 г когато ремонтирах други 2 стаи ефекта беше отвратителен .Вместо да свалят -3-4 мм. за да изчистят лака при мен свалиха около-8-10 мм. стъргаха 30кв.м.4 дни плачеха 2 мата майстора и хората от входа и от двата съседни .от безпрахово циклене си стана чисто прахово то не сменяха машини-какъв е тоя лак така и не разбрах ,татко светла му памет си спомни само че го е купувал от ГДР . Проблема е че дъските изтъняха и сега скърца и направо пружинира. Заклел сам се повече циклене в този апартамент да няма. а и е запазен пода в тази стая. Иска освежаване и трябва да го потъмня . Въпроса ми е без да цикля как да процедирам и какви материали да ползвам.
Цикленето изравнява и цвят и релеф. С по-тъмен лак или боя можеш да постигнеш цвят, но релефът си остава. Щом не те притеснява това, избери си цвят лак или боя и пробвай на скишно място дали изобщо хваща въху якия стар лак.
Аз не бих правила нищо, щото съм го минала това, да ми е изпипано и новичко, но те разбирам :-)
Пък може просто да постелеш един подходящ мокет, нали
А как се оцветява лакиран паркет, на който не знаеш изобщо лака на каква основа е? :)
Мокетът е най-добрия вариант за случая.
Не става дума да е новичко стаята от както е построена беше спалня за гости а след като се ожених на родителите ми за 40 г. не си спомням да са разглобявани или местени мебели единственото празно пространство около 10-12 кв. винаги е било застлано с дебел вълнен килим. Печка не е палена . Преди 5 г. се появи мухал и след3 -4 г. неуспешна борба ,се наложи основен ремонт на стаята . Децата пораснаха та и предназначението и е променено. По пода дори няма и разлики от местата под мебелите . Не мога да покажа снимки ,щото ще боядисвам и е добре покрит под найлон картон и отгоре черги . Проблема е че , червенее стои завехнал. Мебелите за стаята са от светло дърво както и вратата . За цвета на пода мисля че все още ще мога да го превърна в ефект с комбиниране на цвят на таван ,стени,подпрозоръчни дъски и щори. Дали има лак или вакса с който да освежа пода,трябва ли да го прешкуря за да премахна повърхносния слои и за по добра споика е на това не мога да си отговоря. Мокет не ми се ще легла, бюра гардероб,врата всичко е от дърво а аз да покривам дървен под . От всички грешки при ремонтите съм се убедил че от здраво дюшеме по добро решение за под няма ( може би само естествен паркет)
Защо не сложиш паркет отгоре?
Продава се лакиран с фаска. Само редиш. Няма циклене.
Ако го залепиш ще стане перфектно.
Защото готовият лакиран паркет е от 80 лева на квадрат нагоре. Не всички работят в АЕЦ :lol:
Без сваляне на стария лак няма да стане.
Малиии...

Верно бая са се дигнали цените. При Боби гледам има и по 60 лева квадрата, ама пак е скъпичко...
У АЕЦ-а да не дават милион на заплата?

П.П. Щом си на заплата /"сигурна работа"/ си финансово зависим пък ако ще да получаваш и 10к заплата....
Проблема е решен . Колкото и да не ми се искаше циклене и лакиране! Не знам какъв беше лака но нищо не хвана нито с шкурене нито без от горе стоеше като филм Пробвах и други простотии , резнах парче и ясно се видя до каде е лака и от долу добре попилия безир. Този път предварително проучих майсторите от препоръчаните втория се нави каза ми какво да очаквам, прекова го изстрга го /тоя път трицата ми се видя добре 2 чувала и трета за 21-22 квадрата/ и утре остава 2 ръка и във вторник или сряда почвам с мебелите и да видим дано не се разочаровам отново .
Три ръце. Настоявай за три ръце лак и гледай дали ще минат с фина шкурка преди поне една от ръцете.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Дневна”