Всичко за дърводелството
Здравейте, от тази година имам нов гардероб в детската, но майстора направи чекмеджетата на същия със съчмени водачи без плавно затваряне. В момента детето ми ги отваря и затваря, но шума от ударите е невъобразим, което много ме дразни. Майстора ми замина в чужбина, поради което имам въпрос. Мога ли да заменя моите съчмени водачи на чекмеджетата с такива с плавно затваряне независимо от коя марка са. Моля дайте ми предложения в стил направи си сам. Дължината на съчмените водачи е 300мм.
Дa, можеш. Пaк съчмен, с чaстично или пълно отвaряне, кaквото избереш.
Можеш и ролков дa сложиш след време :-D .
А може ли да се подменят с някой от механизмите на Blum.
Дa, с ролковите.
Отговарям на конкретен въпрос от ЛС.
Блум имат три модела водачи за чекмеджета от ПДЧ или масив: "Стандарт"- ролков водач ,"Тандем" и " Мовенто" са скрити водачи.
И трите варианта имат частично и пълно изтегляне, но само двата скрити модела имат плавно затваряне + други екстри.
Размерите на съчмените и ролковите водачи са стандартизирани и разстоянието между страницата на шкафа и кутията на чекмеджето е еднакво 12,5мм, затова са и взаимозаменяеми.
При скритите водачи обаче кутията е със съвсем други параметри. Механизмите са доста по сложни. Минимална разлика в изпълнението на кутията има дори при варианти с частично или пълно изтегляне от една серия, напр. "Тандем". Изобщо струва ми се, че различните производители залагат различни параметри на изпълнение вероятно за да избегнат лесна взаимозаменяемост.
Затова е и горния отговор.
При кутия изработена за съчмен водач, не можеш да сложиш скрити водачи. Не и без преработка на кутията/макар че не съм мислил никога по въпроса дали изобщо е възможно и стрували си/.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Дърводелство”