• 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Браво и благодаря. =D> :prost:
А за да стане филма нАучно-образователен, можеше да даваш и обяснения. :-D
За да нямаш проблеми със полепване на силикон върху заглажзащия среден пръст си пълниш устата със сапунуена вода и отвреме навреме бъркаш с пръста в нея/това е при положение че нямаш съд за водата/ :-D
Здрасти майстори, след 22г. решихме в къщи че трябва да ремонтираме банята. Вече всичко е изкъртено и идва момента за лепене на плочите, ваната, новият сифон на пода и т.н. та ще имам няколко въпроса: Кото за начало първото ми питане е за лепилото с което ще лепим фаянса и гранитогреса, спрял съм се на Теракол на Боро-флекс или Церазит плюс кое е за препоръчване или трябва да избера трети вариант? Другото ми питане и дано не се смеете много е за плочките, навремето ги лепихме с хоросанов разтвор + цимент и плочките ги накисвахме във вода. От това което прочетох из темите до сега оставам с впечатление че сега тази гимнастика с накисването на плочките във вода не се прави, правилно ли съм разбрал? Като за начало това ми е питането но предполагам че те изникнат и други въпроси в последствие. Поздрави.
vencil написа:Здрасти майстори,.


Най добре си отвори тема, ако няма вече изписано по въпроса, а то има, но трябва да се чете и не цвъкай по важни теми ! :axe:
Започвам ремонт на баня в село ,но снимките не излизат и ми е една идея по-трудно да разбера всичко. Някой ако ги има би ли ги споделил отново ?
Още едно голямо БЛАГОДАРЯ! На автора на темата.
Не зная само защо са били нужни 4стр. коментари по тема която е напълно изчерпателно и подробно написана!
Само ще допълня:
И аз също твърдя че няма такава глупост като "минимална фуга", а още по-малко да бъдела тя 2 мм! Цели 2 мм?!
Това се опитват да го разпространяват пишман майсторчета, дето ги мързи или просто си НЕмогат! Защото всички сме съгласни, че е мнооого по лесно да ги наметкаш на 3мм фуга и да си вземеш парата за два дена.
Кви темперетурни разширения бе хора. Темперетурите в жилищни помещения за между -5 и + 35 градуса. Това е нищо, 40 градуса амплитуда.
У дома имам помещения с подово (и на ток и с вода) с БГ плочки отгоре лепени без фуга! От 10-15г. са си ОК.
Лепени са с клечки за зъби където е било нужно центриране.
А съм лепил и плочи полиран гранит в офис сгради! Е нали ако кажа на немеца че не може да е без фуга, ще ми е последната реплика на тая работа. Лепи се плътно и това е!
Всичко друго са нелепи оправдания, от хора които ги мързи да се постараят за надницата си!
Вие решавате, дали да им я дадете!
Имам въпрос:
Тавана не ми е хоризонтален- 3-4 см наклон. Визуално не се вижда- само с дълъг нивелир се хваща.

ТА- как да нивелирам мастара за 2- ри ред плочки- успоредно на тавана ли да го опъна или да е нивелиран и да изкърпвам и отгоре? :?
Недей да редиш до тавана, направи така че да завършиш с цяла плочка на около 20 см. от него, визуално ще се загуби грешката, а иначе разбира се хоризонтално поставяне на мастара :wink:
КИМИ написа:Имам въпрос:
Тавана не ми е хоризонтален- 3-4 см наклон. Визуално не се вижда- само с дълъг нивелир се хваща.

ТА- как да нивелирам мастара за 2- ри ред плочки- успоредно на тавана ли да го опъна или да е нивелиран и да изкърпвам и отгоре? :?

viewtopic.php?f=4&t=58099
chapara написа:Недей да редиш до тавана, направи така че да завършиш с цяла плочка на около 20 см. от него, визуално ще се загуби грешката, а иначе разбира се хоризонтално поставяне на мастара :wink:

Другия вариант е един ГК на тавана да изправиш и после реди до където иска.
 • 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”