• 1
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче написа:...щото съм се кръстил за форума като Чираче. ...

Чирак - общ работник, понякога и безплатен докато се научи.
Демек някой аджамия дето още не знае почти нищо за работата или въобще за какво става дума.
Общо взето вършещ май-неблагодарната и неприятна работа.
В днешно време машините са иззели почти цялата работа на чираците... :-D
:partyman:
dimov6 написа:Хора информирайте се малко преди да пишете.
Вие за колко програми сте чували, тя не е една, като първата такава си беше с държавно финансиране и си беше за панелки.

Тази по която е нашата къща си по EU проект, който е заявен и спечелен от общината ни. Още от предния кмет е кандидатствано и са спечелили проекта. Всичко се прави с изцяло евро пари.

То за това и никой не знаеше, ако беше по национални програми както преди, в които също бяха и с доплащане мисля, всеки щеше да знае в града.

Даже в началото имаше уж изискване и някой от къщата да взима помощи за отопление, баба ми като вдовица взима такива, но това май не важеше за хора и близки до хора в общината които се уредиха.

Проекта за къщата си е добре направен от архитектите с някои малки забележки, но изпълнението е потресаващо.

Общината Пещера ли е?
Имам нужда от нещо по силно от валериан, колко повече научавам толкова повече абсурди разбирам, че са сътворени, но те вече не могат да се поправят. Съвсем случайно прочетох нещо, когато търсих информация за силикатната мазилка, дали има значение влачената структура как се прави, защото на повечето къщи като гледам каналчетата са вертикално, а това може би все пак не е без значение за задържането на вода. Но пък прочетох, че можело и хоризонтално и завъртяно, явно не е проблем, макар, че ако са вертикални каналите ще задържа по малко вода и ще се цапа по-малко.

Но това което прочетох ми сви стомаха и заедно с другите проблеми ми е много зле в момента, за радост на завистливите.
Прочетох, че шпакловката която се полага със армирана мрежа, първо се маже по стената и върху намазаното се полага мрежата и после отгоре пак се замазва и крайната дебелина трябва да е минимум 3мм. това заедно със финално изравняващо шпакловане ако не греша.
Пише, че е грешно ако се полага шпакловка върху мрежата, защото няма да държи достатъчно здраво, не и както ако се сложи правилно.

Аз видях как циганите слагаха шпакловка върху мрежата, беше и голяма жега си спомням и трябваше да бързат дори, защо им изсъхваше лепилото. Това обаче беше и в присъствието на бригадира, който би трябвало да е наясно. Аз видях дори и след това, когато циганите ги нямаше, имаше още за шпакловане и си спомням как мрежата се виждаше, над нея просото нямаше слой да е покрита и без да разбирам се запитах, това нормално ли, но си казах щом така са го направили, значи така трябва. Там където се виждаше мрежата със сигурност нямаше 3мм и не вярвам да е имало финосване и той каза, че това е крайното. На някои места имаше повтаряне по 2-3 пъти, заради неравни участъци.

Сега гледах това клипче - http://www.misiamoiatdom.com/190-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8

и видях как добре се скрива мрежата и колко дебело замазва и ми стана много зле. Тука на клипа се вижда как мажат шпакловката на ивици, предполагам, за да може да се вижда колко дебело е намазано и накрая мрежата си остава в средата.
Аз вече нямам съмнения, че тая мазилка няма да издържи и ще падне. Силикатната пропуска влага, тя не е като силиконовата, която обаче отвън е плюс, но запечатва и отвътре.

За жалост това не можах да го снимам. А и мрежата беше много ситна и тънка, като тази, което пък ме притеснява и за местата, където бригадира каза, че ще изправя стените които циганите изкривиха с изолацията и там е слагано доста по дебела шпакловка, но пак със ситната мрежа, а то има и по едри за по дебела шпакловка:

Изображение
Ей затова сме на тоя хал, цялата държава.. Работят безхаберно необучени мангали за малко пари ръководени от бригадир, който му е през оная работа каква са я свършили, а шефа на фирмата изпълнител е броил едни пари на някой за да спечели поръчката и требе да ги избива.. Няма да се оправим с години след това саниране има да висят по блоковете алпинисти да кърпят фасадите, докато не мине живота на блоковете или вятъра не им издуха стереопора към топлите страни..
Колега, ако не е тайна, как ви отпуснаха средствата по тази програма, като на физически или като на юридически лица. Интересно ми е как е оформено документално !
dimov6 написа:Имам нужда от нещо по силно от валериан...
Прочетох, че шпакловката която се полага със армирана мрежа, първо се маже по стената и върху намазаното се полага мрежата и после отгоре пак се замазва и крайната дебелина трябва да е минимум 3мм. това заедно със финално изравняващо шпакловане ако не греша.
Пише, че е грешно ако се полага шпакловка върху мрежата, защото няма да държи достатъчно здраво, не и както ако се сложи правилно.


Не е здраво, ако се полага отгоре- на един съсед с мазилка на 2 години също му се е препикало:
Първо миналата година се напука яко и изду цицини тук таме като главата на Кубрат след боя от Кличко,
а тази година започна да се къса и свлича- точно на мястото, където мрежата трябва да се залепи към стиропора- пак ситна мрежа, отвътре си е суха и бяла, а откъм мазилката- късане има, отлепване няма.
Мазилката я правиха едни потни миризлявели на 35 градуса,
никой в махалата не си отваряше прозореца, че не се траеше. :-D
 • 1
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Къщи”