Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
muhala, относно дебелината може би си прав, написах го по спомен 6мм, просто вчера гледах какви CW профили предлагат и съм останал с такъв спомен. Относно двойното CW, нямам проблем 25мм височина по-малко, просто ако използвам двойни, цената също става двойна. И това ме кара да се интересувам дали наистина и с единично CW 100 всичко ще е здраво и безопасно
RossBoss написа:muhala, относно дебелината може би си прав, написах го по спомен 6мм, просто вчера гледах какви CW профили предлагат и съм останал с такъв спомен. Относно двойното CW, нямам проблем 25мм височина по-малко, просто ако използвам двойни, цената също става двойна. И това ме кара да се интересувам дали наистина и с единично CW 100 всичко ще е здраво и безопасно

Щом го пише в кануфския документ, занчи е ОК. Според мен обаче сдвоеното CW ще държи много повече, на опън, огъване и усукване, а и доста по-лесно ще завиеш рапидките.

При мен стаята е 3,65 широка. Иска ми се двоен картон и вата. Според документа това се прави със сдвоен CW125. Това означава, че тавана пада със 150 мм., което е доста.
RossBoss, правилно сте разчели схемите. Препоръчват се сдвоени профили, за по-голяма здравина и сигурност на конструкцията. 0,6 мм трябва да е дебелината на ламарината на профилите. На оригиналните профили KNAUF мисля, че им намалиха дебелината на 0,55 мм., но пак е по-добре от българските "мекици". ТОПЛИВО предлагат Rigips профили, произведени в Румъния - те според мен са едни от най-добрите в момента на пазара.Предполагам, че могат да се намерят и при останалите представители на фирмата. Ето така изглеждат:
ИзображениеИзображение
Иначе, оригинални профили на KNAUF могат да се закупят от официалните им представители и дистрибутори. Просто кажете, че Ви е важно, да има сертификат ползвания профил и да не е огъван от ламарина, по-тънка от 0,55мм. Все пак - тавана го правите за себе си - помислете за двойни профили ... 310 см. не е малък размер, освен това ТЕЗИ ПРОФИЛИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА УДЪЛЖАВАНЕ! В момента ми предстои подобна операция - таван на хол 500/360 см. Мисля просто да го разделя на половина с борд анкериран в тавана и конструкцията, автоматично ми пада на 130 см. дължина. Ще се постарая да направя снимки и да ги кача.

muhala написа:@Пух, би ли споделил в какво помещение е системата d131, която си реализирал ?
Стая в апартамент или къща ? Интересува ме дали вибрира цялата конструкция и дали предава вибрациите от конструкцията.

Предимно коридори - все помещения под 3 метра широчина. Сега за първи път ще се мъча с по-широко помещение и аз. :wink: Лично аз нямам забележки, а и не са се оплаквали клиенти от вибрации и шум. Предполагам, че ако се гони високо ниво на звукоизолация е хубаво да се изпълнят следните стъпки:
1. Звукоизолационна лента, залепена на всички профили, които ще се монтират по стени и тавани.
2. Да се изпълни т.нар. "Фуга в сянка" - листовете гипсокартон, не опират никъде в стените, а свършват 1-2 см. преди тях (ползва се ивица от плоскост или мастар за ограничител). После тази фуга се запълва с акустичен уплътнител (acoustic sealant)
3. Задължително използване на вата с високо ниво на звукоизолация.
muhala написа:При мен стаята е 3,65 широка. Иска ми се двоен картон и вата. Според документа това се прави със сдвоен CW125. Това означава, че тавана пада със 150 мм., което е доста.

Трудничко ще се оборудваш с профили UW125 и CW125 - никъде в България не се предлагат ... или поне аз не съм виждал, а имам самочуствието, че съм запознат с материалите предлагани по нашите земи и предназначени за Сухо строителство. :wink:
От друга страна, ако не ти е извънредно спешно - изчакай седмица-две да се убедя емпирично, че дължините могат да се раздробяват. [-o<
Pooh, много благодаря за отговора! Да признавам, че се замислям за двойни профили, но ме притеснява, че ще имам прекалено много "фира". Всички профили, които намирам се продават по 3м и 4м, а това означава от всеки един профил да хвърля по 90см, защото скоро няма да ми трябват такива. Стаята е около 4.2м дълга това грубо казано са около 20-ина CW профила(10 реда сдвоени), или има няма 20метра профили за боклука. Дали не се продават профили с други дължини освен 3м и 4м, че аз не намирам? 8-[
RossBoss написа:Дали не се продават профили с други дължини освен 3м и 4м, че аз не намирам?

А, всякакви размери могат да се поръчат ... от завода. :wink:
Проблема е с минималното количество, по мои спомени май беше камион. :-D

Фирата е неизбежна в случая. Няма ремонт, в който да не се изхвърлят останали материали. Когато го приемете, като неизбежен разход - ще Ви стане по-лесно преглъщането.
Успех.
Явно така се очертава, благодаря :) :partyman:

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Окачени тавани”