Вашето лично помещение
Здравейте :) , със жена ми освобождаваме стаята на малкия и се изнасяме в хола, но имаме проблем със спалнята. Ако е нормална ще ни заема много място, а все пак ще е всекедневна...ще прекарваме по-голямата част от времето си там. Мислихме за падащо легло/спалня. Моля да ми препоръчате някакви варианти или линкове, където мога да получа повече инфо .....приемам всякакви идеи :wink:
Повдигате една тема,за съжаление нереализирана от мен.Бях замислил преди време нещо такова - между два гардероба или секции да монтирам към стената с "Хилти" болтове конструкция на такова падащо легло.Живеех в гарсониера и жилищната площ беше малко.Идеята ми беше след като се вдигне леглото,чрез подходящи мехенизми да се отваря автоматично диван/заедно с вдигането/.И обратно,при сваляне на спалнята,автоматично дивана да се прибира под нея.
При вдигнато положение спалнята е прикрепена към конструкцията с автоматични ключалки/нещо за закопчаване,установяване/ за неподвижност и стабилност.Дъното на спалнята може да се оформи по подходящ начин,за да изглежда като част от интериора на секцията.
Чертежите и разработката я дадох на един производител на мебели и той остана очарован от идеята.Нямам информация след това дали е направил нещо.А аз се преместих в по-голям апартамент и не съм запазил нищо от документацията.Но с малко въображение всеки може да се опита да я реализира.Успех и се обаждайте,ако някой направи нещо по въпроса!
Здравей виж какви красиви решения открих за твоя проблем.

Решение #1
Решение #2

И една идея.

Прикачен файл

gallery9o.gif
gallery9o.gif (43.48 KиБ) Видяна 51430 пъти

Прикачен файл

gallery9c.gif
gallery9c.gif (38.6 KиБ) Видяна 51430 пъти
Браво Боби много добри решения. Аз искам да кажа и още едно само да намеря снимка. Правиш в хола подиум висок около 50 см. и или слагаш дивана и масата на него. или той самия е диван. Тънкостта, е че под подиума ти е спалниата. И вечерно време я изтегляш изпод него и си спиш в средата на хола. А сутрин я прибираш.
П.П. ако намеря снимки ще кача.
Много благодаря за инфото... :D , само за информация..спалнята трабва да е много здрава...не съм от най слабите... :roll: .... хем да е лека...за да се сваля всеки ден...хем да е здрава...не знам от какъв материал ще е... :?
Дори мислех за варианта с надуваемите легла....ама не стават за всекидневна употреба :oops:
мдаа...ето това много ми хареса.... :)
http://www.thewallbedworkshop.com/sofabed6.htm

като го гледам...не е много сложно за изпълнение...поне така ми се струва.. :? ... дали бих могъл сам да си го направя.. :wink:
Изглежда масивно и просто за изпълнение - поздравявям те за избора
Чакайте,но това е почти като моята идея.Само,че е много опростена.При мене беше с механизми така,че дивана да се събира под спалнята почти до пода и самата спалня да остава с нормална височина.При примера с линка спалнята ще е поне 80 см от пода./ Имам впредвид като се вземе нормалната височина на дивана,върху него облегалката му,и дебелината на матрака - общо ще стане около 80 см и ще трябва стълбичка /
Подледни го от хубавата страна може да седиш на ръба на спалнята и да си клатиш краката :wink: :D :lol:
Надявам се като реализираш проекта, да пуснеш малко снимки във форума.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Спалня”