• 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
Вашето лично помещение
Благодаря на така наречения "майстор" 8180, за "труда" да ми постне този линк. Може да бъде сигурен, че далеч преди да се направи на остроумен услужливко, линкът е проверен от мен и резултатът е нулев. Оказва се, че материалът пенолатекс е слабопопулярен в България и съответно трудно откриваем в наличност.
Swomyst написа:Благодаря на така наречения "майстор" 8180, за "труда" да ми постне този линк. Може да бъде сигурен, че далеч преди да се направи на остроумен услужливко, линкът е проверен от мен и резултатът е нулев. Оказва се, че материалът пенолатекс е слабопопулярен в България и съответно трудно откриваем в наличност.

Нещо кофти старт, умнико.
Знам ли какво и колко си проверявал "този линк".
Главното, което исках да те подсетя с този линк е, че такива неща се продават заедно с ДУНАПРЕНА.
Надявам се Колегите да те засипят с инфо след тази любезност. :)
Понеже колегите не ме засипват с предложения, мога да споделя собствения си опит от няколко дни в търсенето на пенолатекс. Първото и най-изскачащо от гугълтърсачката място - това е фирма Екон 91. Обаче от кореспонденцията, която проведох с офиса им, се разбра, че от там не си струва да вземате такъв материал, защото заедно с доставката ще ви излезе по-скъпо, отколкото да си поръчате готов матрак на същата фирма, разбира се с надеждата, че в него е вложен декларирания материал . Понеже вече не се надявам, че ще открия пенолатекс в Стара Загора, реших да се насоча към столицата - голям град си рекох, трябва и пазара да е голям. Оказа се че в най-популярните борси за Дунапрен, дори не са чували за пенолатекс. Подчертавам Дунапрен, заради умника, от предния пост. Ще го помоля, да не коментира повече, ако не може да бъде полезен с нещо и да не разчита на стара слава, ако евентуално някога я е имал. Бингото се оказа една обява от сайт за т.нар. "безплатни обяви". Склад в Пловдив за пенолатекс и мемори пяна на доста по-приемливи цени. За качеството мога само да гадая, но тия дни мисля да отида на място и да видя какво предлагат.
Провери и после пиши да ни просветлиш за орентировъчни цени на прословутия пенолатекс и мемори.Незнам как ще съдиш за качество като няма база за сравнение.И мен ме натискат за матраци за това слухтя за сега.
Ориентировъчната цена мога да я дам още сега. Друг е въпросът, че да вземеш нещо без да си го видял или пипнал, камо ли легнал или седнал на него, си е на риск. Информацията, която имам е:
Пенолатекса е на ядра по 160/200/16.
Цената за размера, който ме интересува - 82/186/8 см. × 1 бр. е 95 лв.
Цената на мемори 82/186/4 см. × 1 бр. е 35 лв.
Доставката на всичко, ако сте първа зона ще струва 30 лв. Под първа зона не знам какво да разбирам... и още не съм питал, понеже реших да отида на място - ще ми излезе по-евтино и ще видя всичко.
За сравнение, най-евтината мемори пяна, която открих в София е 46лв за същия размер. Телефонът на обявата е 089 200 0605, складът ориентировъчно се намира на разклона Оризари - Златитрап, около Пловдив - каквото и да значи това. Казаха, че ако отида на място, ще могат да го отрежат по размер за час-два.
Цените на Екон-Бяла са: Цената за ядро 7 зони, М твърдост. с размери 82/186/8 е 128 лв/бр. с ДДС. М-твърдост е препоръчителна за тегло под 90кг. Аз гравитирам около 100, затова ми предложиха ядро от матрак модел Корал, чиято сърцевина е от рециклиран латекс и поради това - с по-голяма твърдост. Цената за него е 82/186/8 е 67 лв/бр, 82/186/10 - ядро корал - 83 лв/бр. с ддс
82/186/12 - ядро корал - 100 лв/брр. с ддс
Днес в магазин Брава пробвах един матрак на Екон. Там, за съжаление имат само два модела. Пробвах по-евтиния, който е от чист пенолатекс 18см дебелина и ми беше много мек. Затова смятам или да се насоча към допълнителна кокосова вложка, за по-голяма твърдост, или към рециклирания пенолатекс ядро Корал, вероятно за сметка на по-малката износоустойчивост.
за по-тежки хора не е ли по-добре матрак с пружини-покет?
Swomyst написа:...или към рециклирания пенолатекс ядро Корал, вероятно за сметка на по-малката износоустойчивост.

Защо да е по-малка износоустойчивостта. Правих си разтегателен диван с такъв 18 см. Рециклираното е в средата, а в краищата си е нов латекс.
Прикачен файл:
20170604_205050.jpg
Просто предполагам, че след като е рециклиран (повторно вулканизиран), ще е с намалена трайност. Но това е лично мое предположение. Сигурно са малко хората, които могат да направят сравнение относно износоустойчивостта между рециклиран и нерециклиран латекс и вероятността да четат тази тема е още по-малка...
Нали виждаш на снимката - не е повторно вулканизиран, а са раздробени парчета от остатъци и залепени.
Ципът който взех е на метър - не знам къде може да ми сложат този завършек (метален)в началото, откъдето започва да се заципява.
Идеята е да се разделят на две части...за по-лесно пране. (белият цип е подготвен за калъфа)

Изображение
 • 1
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Спалня”