Вашето лично помещение
Още 2 въпроса, че да не изтървем промоцията.
Тежа 75 кг, жената по-малко.
Колко дебел матрак 18 или 20 см, искам да е по-мек? Наясно съм, че твърдостта се определя от самия материал и от дупките в него но... Аз се бях засилил за 20 см, а продавача в магазина ме убеждава, че по-дебелия матрак е за по-тежки хора и на мен ще ми се струва по-твърд, защото бил направен така, че да не потъва много. Нещо ми се губи логиката и затова питам.

Другия въпрос е за рамката. Тази дали е добра, не е от възможно най-евтините https://ekon-bg.com/bg/products/gotovi_ ... del_13-134
Четох препоръката на Чефо77 за тед, но искам да е с метална рамка, тъй като най-вероятно ще се разчита само на краката, леглото няма да я подпира отдолу.
Оп!
Не съм препоръчал ТЕД, посочих каква е разликата между едните и другите и какви са рисковете, както и че аз съм избрал този вариант. Пистолет в ръката нямам :)
А за дебелината - чувал съм, че колкото повече, толкова повече.
Купих си матрак. Нямам търпение да го пробвам, но няма да е близките дни. Ще пиша дали съм се схванал/спарил :razz: Ааа модела е латексов - Лукс Екон, като питам - слушам. Рамката и тя е на Екон, номер 13.
Искам да благодаря на Chefo77, чрез който получих съвет, много добра цена и други екстри.
Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук. Мъжът ми постоянно се оплаква от болки в кръстта и раменете. Не ми се иска да сменяме матраците защото са сравнително нови и се чудя дали, ако вземем топматрак ще направи някаква разлика. Моля някой, който е имал подобен проблем или има повече идея от мен да помогне.
В такива случаи препоръките са за смяна на доминантата, не на матрака :wink: :-D
вероятно ще има подобрение ако направите подходящия избор. това че сте с нови матраци не е гаранция за удобство. цял живот съм се гърчил на някакви компромисни варианти, постоянно имах ако не болки, то дискомфорт в областта на кръста и бъбреците, особено ако се поотпусна в повечко сън. от 6+ години съм с пенолатексов на "екон 91", и рабрах какво значи да се наспиш като хората. но това е положението при мен, при вас може да работи друга формула. само за протокола - между 1/4 и 1/3 от живота преминава в сън, така че инвестирането в качествен матрак трябва да е водещо в спалнята :)
nataliq написа:Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук. Мъжът ми постоянно се оплаква от болки в кръстта и раменете. Не ми се иска да сменяме матраците защото са сравнително нови и се чудя дали, ако вземем топматрак ще направи някаква разлика. Моля някой, който е имал подобен проблем или има повече идея от мен да помогне.


При тия проблеми трябва да се потърси мнение от невролог, за да се види причината за тия болки. Явно има проблеми с гръбначния стълб.
И аз имах проблеми със съня и болки не само в кръстта. Съберете малко повече пари или разгледайте за промоции. На мен един колега ми каза за една промоция в https://www.intermatrak.com/. Дадох над 1000 лева, но не съжалявам. Спя си доста по-добре и не съм имал никакви проблеми. Може да пробвате и компромисния вариант с топматраците, но също гледайте да е нещо качествено. Със сигурност ще има промяна.
Вземете си, не го мислете толкова. Здравето е на първо място. Пробвайте с топматраци, ако нямате средства сега, но имайте предвид, че след време ще ви се наложи да вземете матрак и сигурно ще станат излишни.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Спалня”