• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Здравейте, чудим се за следното - в апартамента имаме подово отопление, но сега искаме да сложим ламинат и в тази връзка
1/ според нас е излишно да слагаме дебела подложка, все пак искаме да се усеща подовото отопление - подът е равен и обмисляме да сложим най-тънката полиетиленова подложка 2 мм
2/ чудим се има ли смисъл и от дебелина на самия ламинат - не е ли по-добре да си вземем по-тънък ламинат 6/7 мм, но по-висок клас 32/ac 4
`1.За подово отопление -подложка която е за подово отопление /има я в повечето магазини/
2.Мечо пух е казал колкото повече толкова повече....а и 6 мм ламинат има 3-5 декора 7 цата -10 -20 при 8мм има най-голямо разнообразие .
Поздрави и успешен ремонт.
Виж това алуминиево фолио http://www.ftparket.com/products/64/podlojki . Мисля, че ще ти свърши работата, защото се използва над подово отопление, но също така винаги е от значение качеството на ламината. По-високият клас предполага по-голяма износоустойчивост. За помещенията с по-висока натовареност е желателно освен класа да гледаш и дебелината на ламината.
plamenaek написа:Здравейте, чудим се за следното - в апартамента имаме подово отопление, но сега искаме да сложим ламинат и в тази връзка
1/ според нас е излишно да слагаме дебела подложка, все пак искаме да се усеща подовото отопление - подът е равен и обмисляме да сложим най-тънката полиетиленова подложка 2 мм
2/ чудим се има ли смисъл и от дебелина на самия ламинат - не е ли по-добре да си вземем по-тънък ламинат 6/7 мм, но по-висок клас 32/ac 4


Ако няма да стъпвате по този ламинат 6/7 мм. е идеален вариант, но ако мислите и да го ползвате, не си давайте парите за нещо, което осен да ви разочарова няма да ви донесе нищо друго... Парите са си ваши, вие решавате за какво и как да ги дадете... Има едно правило, че който плаща зле, плаща два пъти.... Аз съм си окачил обеца на ухото в тази връзка.
А ако те заведа да видиш качествен 10 годишен ламинат 32 клас, но само 7 мм, с безконечна шарка, изваден фладер и фасет, дали ще си промениш мнението за зависимостта между дебелина и качество? :wink:
Хора, забравете за тази простотия за дебелината. Има 6 милиметрови ламинати, които са с по-добро покритие и защита от влага от измислени 12-ки. Всичко е до качеството на покритието. То е това, което ви осигурява дълговечността на настилката.
Това за дебелината е приказка на ЕЖК-съседки, които били чували някъде си, че ламинатът трябва да е задължително 8 мм и задължително немски, за да е качествен. Всичко друго е за кофата. Стига де, големи хора сте...
Горното не противоречи с написаното от Боби (Миланов).

Между другото, питанката е от миналата година, ако някой стои една година в очакване да му отговорят ... :lol: :lol:
Младото си младо, през 3.5 гледам и не съм погледнал, че някой е изтупал от прахта тема от 2016 год., но хора всякакви :)
Ти с паркет си вадиш хляба и не мога да не ти повярвам, но това "но" е само за такива като мен, аз не си падам по ламинирани настилки. Имам само на едно място настилка от трислоен ламинат и то, защото не направих обратното на това, което ме посъветва жената и реших да я послушам.... иначе и там бих поставил паркет от масив.
Мен са ме грабвали такива ламинирани настилки, но ме е спирало това, че е ламинат... Не мога да се отделя от дървеният паркет и дюшемето като качество.
А за ламинираната настилка си мисля, че по-дебела ламинирана настилка не би навредило да се постави...макар и там по същество да опира до пари.
Не отричам, че е по-добре ламинатът да е с по-голяма дебелина! Не съм съгласен дебелината да е единствен или водещ критерий при избора :) Просто защото някои производители използват точно тази заблуда и предлагат само това - дебелина. Виждал съм 10 милиметров ламинат, който не успява да покрие критериите за 31 клас (което е абсолютен минимум за една спалня). Виждал съм 8 милиметров с клас 22!!!!! Както и 6 и 7 с покритие, което се драска с нокът! Разбира се, не говорим за утвърдени марки, но ги има на пазара и те си имат своите клиенти. И хора, които да им ги препоръчат :)
Има прекрасни ламинати, които с кеф бих предпочел пред конкретни други настилки, но в общия случай паркетът си е паркет.
Всички тия ламинирани настилки са част от голяма индустрия и като цяло това е машина за пари. Същата работа както аптеките... в една аптека лекарствата за болни са в пъти по-малко от "лекарствата" за здрави хора... При ламината влизаш в магазина и те почват да ти носят от девет кладенци вода само и само да избереш нещо и да ти вземат парите. До момента не съм чул от продавач да продава лош ламинат... и да не предлага монтаж на ламинат :) Влизам в голям хипермаркет за строителни материали и срещам познат, който си купил ламинат на промоция и ми каза, че му останало да си купи едно зеге да си "нареди" ламината :-D
Тя работата била елементарна, даже ми каза, че и на мен може да ми "нареди" ламинат, ако имам нужда... Благодарих му и го оставих да се "състезава"... Колко му е да се "нареди" един ламинат, същото като да се "постави" климатик... нищо работа :lol:
Какво ще кажете за тия ламинати дето не са съвсем плоски ми имитират вдлъбнатини гаче ли истинско дърво е било дялано. За мое учудване, жената нещо не ги хареса. Тия дни почнахме бавно да оглеждаме и да мислим. Накрая харесахме един, но не защото беше най-хубав, а по метода на изключването. Нищо не сме купили още. Някои идват с подлепена 2мм пореста гумичка отдолу, други нямат нищо, но не можах да хвана някаква разлика в цената само според този фактор.
Ами аз и в трите помещения съм с такъв, като най-добър ми е Kaindl-а - 10 мм, тясна дъска. Прекрасен избор (не говоря за моя, а по принцип) - общо взето върха при ламинатите.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Спалня”