Вашето лично помещение
Благодаря. Това е тънкост на занаята :). Поне веднъж трябва да си правил гардероб с плъзгащи врати за да го усетиш. Признавам си аз си купих гардероб с плъзгащи врати и му направих две добавки отстрани за симетричност със панти покрит кант :).
Ето еднa логическa зaдaчa зa събуждaне.
Aко еднa гaрдеробнa нишa е зaтворенa с две плъзгaщи врaти с рaзличнa ширинa, кaквa ще е ширинaтa нa отворa зa достъп към нишaтa :?:
A с три врaти върху две релси?
ykornx написа:Здравейте,
...

Моля, дай скица на помещението с прословутата ниша/ Че всички много задълбаха в темата
Имa плaн нa помещението нa първa стрaницa, щом ще помaгaш.
miliad написа:Имa плaн нa помещението нa първa стрaницa, щом ще помaгaш.

Видях, благодаря. Това щом ще помaгaш защо го писа?
Ми не знaм. Тaкa ми дойде изречението. :lol:
Без лоши чувствa.
miliad написа:... :lol:
Без лоши чувствa.
:lol: :-D :partyman: :supz:
Aз имах в предвид ако ще е с плъзгащи врати да са лайсните директно на пода и тавана - да нямат общо със самия гардероб.
Ама ако искам да са вкарани в нишата няма да се получи добре наистина. Ако са извън нея ще е ок.
За това обмислям варианта с двете вратички и пантите. Иначе гардероба май-последно се спирам на 2 еднакви като разположение части - само едното ще е 40см другото 50см.
След повторно измерване се оказа, че късата стена на нишата е крива и се получава така, че вътрешния размер е 168, а външния размер на нишата е 170. Та сега се чудя как мога да оправя тази разлика от 2 см. Ако ги изправя ще остане дупка 2 см. Иначе ако е опряно на стената вратичките ще се разминават.
Идеи? :?
Аз бих го направил така: Лявата част да е по дълбоката - тази от 50-55 см. Вратичките еднакви висящи около 55см, но като се отварят дясната да отива над ъгъла към входната врата, т.е. да е монтирана извън нишата. Плъзгането отдолу само с водачи монтиран на пода до двете части на гардероба. Окачването на нивото на перваза на входната вратата и декорирано в същия цвят. За да е здраво трябва да се захване на "П" профил монтиран на края на нишата на височината на входната врата. До тавана се затваря с гипскартон. Вероятно пространството ще е около 40 см високо. Съответно частите на гардероба ща са по-ниски. А разликата от 2 см може да се оправи с гипскартон, да речем на конструкция, като остане отвор 200 на 80 см. Пък отзад вместо стандартен гардероб, се слагат за стените окачвачи и съответно различни рафтове.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Спалня”