• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Нормално е като няма преден панел да се вдига сама. Има ли планки в комплекта? Две миялни съм захващал. Първата АЕГ с планки, хващат я отгоре близо до вратата, а планките съм закачил в старниците. Втората миялна е Бош и пак странично се захваща, но с едни пластмасови закопчалки. Леферна работа и леко мърда.
Моята врата е пригаждана отвсякъде, защото също беше шкаф по първоначално предназначение.
Изображение
Едната от планките за застопоряване се вижда на снимките горе в десния ъгъл на миялната.
И да проблема на по-широката врата съм го решил с ивица естествена кожа. Преди това ползвах линулеум, но се нацепи.
Има някакви пластмасови щуротии за вратата - виждат се на снимката на която е разопакована миялната.Но май допълнително може и с винтове да се хване

Изображение

Изображение

Иначе има и две метални планки,които по схема може и странично може и за плота да се захванат. Но като ги наложих сега, леко ще стърчат над вратата
Спокойно може да си сложиш вратата и челото, даже имаш място отстрани да ги вържеш с прави планки. Миялнята може да се вдига много нагоре - докато опре в плота. Това че имаш само бленда отстрани не знам какво те притеснява - доколкото видях е достатъчно навътре да не те дразни като отвориш миялнята, ако искаш може да си резнеш допълваща бленда от шкафа и да я сложиш да опре в нея. Планките за захващане естествено че са над вратата, нали трябва да си я отворил за да я завиеш в плота. Като монтираш вратата ще трябва да зарежеш цокъла отдолу за да може да я отвориш. Хубаво е да сложиш и една бленда 18ка на плота над миялнята - за да не се окаже че не ти се отваря вратата заради повдигането.
Да взема да дам отчет :)

Миялната я инсталирах - малко играчка имаше,но стана. При най-повдигнати крачета пак имаше около 3 см до плота, затова отдолу на него завих едно парче от стар плот около 3 см беше и то. Така почти не се налагаше да навивам краката,за да я вдигна да опре в плота :) Като я надигнах с краката и опря в плота не мърда грам - засега не съм я хванал за плота с планките,но довечера ще ги хвана за всеки случай. Вратата стана екстра - пак все дигаше, но я регулирах и сега си седи мирно долу като я отвориш :)

Единствено не съм сложил едно киче и някаква подложка като гумена ми стои. Отпред на вратата /преди декоративната да се сложи/... нещо не схванах от картинките как точно да ги сложа и каква им е ролята.А и ако се сложи тази подложка ми се струва,че ще се надигне декоративната врата. В самото упътване за инсталация ги няма това киче и тази подложка. Те бяха в отделен плик и едно листче при тях с няколко картинки - отново без обяснения с думи. Гледах в нета клипове за инсталиране на съдомиялни за вграждане и никъде не видях тия неща да ги слагат. Признавам си специално на БЕКО не съм гледал,защото не намерих, но то не мисля,че имат големи разлики една с друга.

Ето ги въпросното киче и подложка:

Тези прорези оградени в червено също не ми е ясно с каква цел са:

Изображение

Изображение

Тези,които съм оградил с червено при мен липсват....

Изображение

Изображение

П.П. Важни ли са тези неща или може и без тях ?
Това струва ми се е топлоизолация а гумата вероятно е някакъв вид защита от вода, има ги на бош-овете, но там са с двойнолепяща лепенка и като го отлепиш веднъж не става за нищо. Според мен може и без гумата като се има предвид, че повечето други марки я нямат.
Странно ми е защо никъде в инструкциите за инсталация ги няма споменати тия неща. То поне да имаше обяснение като хората,нещо написано да има - ама не само картинки. Гледах и на официалния сайт на БЕКО /за тази точно няма инструкции/,но за друга подобна намерих - еми и там същата работа, само картини без грам обяснения. Да не говорим,че инструкциите за това киче и гума там хич ги няма. И на националния телефон от гаранционната карта се обадих /не се учудих,че ми вдигнаха с "Технополис Надежда добър ден"/... казаха ми да съм отишъл с листчето и някой колега "Ако може да го разгадае ще ви помогне" :shock:
Здравейте.Купих си малка съдомиялна Беко за вграждане DIS 28020 и при всяка програма ми прави конденз.Мокри ми долната част на плота под който е монтирана.Нормално ли е това?
Мокри ти далната част на плота след като я отвориш ли, което е нормално или го прави по време на работаи без и след това без да е отваряна.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”