• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,
биxтe ли ми помогнали със монтажа на тази съдомиялна :

BEKO-DIS-26020

Шĸaфoвeтe на кухнята са изработи със странни размери - тoзи в ĸoйтo трябва да се сложи /той е и единствения възможен вариант/ cвeтлия oтвop нa шиpинa e 51 cм /55cм вpaтa/. Ако извадя целия шкаф, ширината става 55см

Kyxнятa e пoдoбнa, cъдoмиялнaтa щe бъдe нa мяcтoтo нa лeвия шĸaф,ĸoйтo пoд мивĸaтa. Caмo,чe тoй нe e цял, a e тaĸъв ĸaтo тeзи дpyгитe oтлявo шĸaф и чeĸмeджe нaд нeгo.

Изображение

За врата на съдомиялнията мисля, зaxвaнa двeтe плocĸocти - тaзи нa вpaтaтa нa шĸaфa и тaзи нa чeĸмeджeтo c плaнĸи и дa cтaнe ĸaтo eднa цялa... Малко ме притеснява,че вpaтaтa нa cъдoмиялнятa e 45cм, a нa шĸaфa 55cм... нo cи миcля,чe нямa дa имa пpoблeм,чe e пo-шиpoĸa ...aмa дaли e тaĸa....

Предварително Благодаря на отзовалите се :)
Това като гледам не е съдомиялня за вграждане(обличане на вратата и с плоскост) За тая само се оставя отвор между шкафовете с размери 45см. 55 см са много ще трябва да добавиш декоративен панел да обере луфта от 10см. Лицето и се вижда така като е.
Това дето го мислиш, да монтираш вратите няма как да стане. Как ще оперираш с нея за настройка.
На сниките се вижда как е за цяло вграждане. От две години и повече я използвам екстра е засега.

Прикачен файл

IMG_20160226_095801.jpg

Прикачен файл

IMG_20160226_095723.jpg
На линка/снимката/ изглежда,че не е за вграждане, но си е за вграждане. Трябва да се облече вратата. Кухнята не се монтрира или изработва сега - на 5-6 години е,просто сега решихме да сложим съдомиялна и единственото възможно място е този шкаф отляво на мивката,който вече споменах е със светъл отвор 51см. Ако извадя шкафа - стават 55см.но той се пада краен и вчера като го вадих видях,че няма плоскост отляво/откъм стената/ сложили са само едно парче 15см широко колко да отбият номера :evil:

Мисля си да оставя шкафа, да му изрежа само дъното и гърба със зегето. Така,ще мога да захвана към страниците му някакви дървени плоскости на точките за захващане на миялната,за да може да стесня отвора до 45см. Относно монтажа на вратите,не виждам защо да не стане - бутоните за управление са отвътре на вратата - точно както на тази която си показал. Пак повтарям - миялнията си е за вграждане, не знам защо такава снимка са сложили.
То затова си е най добре да има реални снимки на това което си взел и това което имаш. Иначе само си чешем езиците.
Миялнята се хваща за плота, не за страниците. Ако е за вграждане пак се оставя само място между тях 45см. Така както описваш как ще го направиш, ще стане голяма цигания. Кухнята си е твоя, прави каквото си решил, аз повече акъли няма да давам.
Реални снимки ще дам след около час. То ясно,че се оставя място 45см, но при вече монтирана кухня как да стане това без доработки от моя страна ?! Отделно височината до плота /долната му част/ е 87см от пода. Съдомиялнята е 82см - не ми се вярва,чрез крачетата да може да се вдигне до 87 см. - ще трябва да подлагам нещо, ако действително е задължително да се захване за плота.
Намерих тази схема в нета:

Изображение

Така като гледам изискването за ширина е мин 45см,а не задължително 45см. Дълбочината до предния край на вратите на шкафовете при мен е 57см, така че с това не би трябвало да имам проблем. цокъла ми е 15см и тук мисля няма да имам проблем. И височина я дават 82-92 см така,че би трябвало да успея без подлагане да я захвана за плота. Но все пак след около час като се прибера, ще снимам самата миялна и шкафа.
Отгоре не е задължително от страни се захваща. Поне нашата е захваната само отстрани.
То и аз знам,че отгоре не е задължително, но ZEDYCUS беше толкова категоричен, че ме накара да се замисля
Ето я разопакована:

Изображение

Ето го и шкафа на което място трябва да влезе:

Изображение

Изображение

И когато го извадя:

Изображение

Инструкцията за инсталация - без нито една дума, дори и на главната страница - само един гаечен ключ :-D

Има поне 2 неща,които без обяснение с думи не ми е ясно как ще разбера за какво са.

П.П. Как да я захвана странично при положение,че отстрани няма никакви отвори ? И в мижавата инструкция няма нищо за странично захващане ?

Изображение

Ето и отгоре

Изображение

П.П. Вратата нормално ли е като се свали да се вдига нагоре сама и то с доста голяма сила !? За мен това не е нормално. С една ръка държиш вратата с другата редиш чинии, тави,слагаш таблетки.... [-X
Може би е предвидено като окачиш предния панел, който си е сравнинтелно тежък, вратата да стои отворена.
Евентуално може да се окачи да виси от плота на 4-те закачалки, но после да се подложи нещо, например дъното от бившето шкафче.
Но какъв е проблемът да си седи на пода без да е закачена? Има си крачета, значи са предвидили това. А и ако (не ти го пожелавам, но все пак се случва) се налага да се вади, това е най-удобният вариант.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”