Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, имам проблем със съдомиялна машина която не си довършва програмата същевременно я удължава има две опции кратка и дълга кратката е 5 мин. дългата е 10 мин. има опция за източване на водата. Общо взето спира след 15 минути и индикаторите за топла вода и режим на готовност - зелента лампичка и червена започвяат да премигват като за авария. преди 4 месеца и бях сменили поппата , двигателчето кондензатор и една по-малка за изсммукване на течност от туба с препарат . Машината е професионална и големичка за голяма кухня. на трифазен ток директно е свързана към гореща вода. Правих тест за източване на водата замерих нагривателите на бойлера и нагреватела в коритото за вода. всичко е нормално. направими впечатление ,че не сраборва контактора за бойлера. машината има plc платка на която има опция за стартиране с дипсич 1234 като 4 е за бойлера като го включа контактора сработв и бойлера функионира нормално . спира при достигане на температурата от 70 градуса . направих няколко цикала и винаги програмата е удължена с 5-8 минути повече от нормалното ? Накрая просто спира уж е готова ,но не е ! Започват да премигат двете лампички като се редуват 1,2,1,2... машината забива и бутоните стават не активни дори и захранващия оперативната верига не реагира. Трябва да се прекъсне захранването за да се рестартира системата. Също така ми направи впечатление ,че от задната страна на съдомиялната има нещо като казанче през което цирколира вода от три отделни тръби. като връзката помебду им е от прозрачна пласмасова тръба - нещо като смесител . От там забелязвам ,че освен вода попада и доста въздух? А трябва само вода да цирколира . Машината от самото начало премигва в зелена индикация което означава ,че не е в режим на готовност . Дайте съвет от къде може да вкарва въздух . Няма теч ?! сензорите за вода не знам как да замеря а и са капсуловани. вода има ,но със въздух. Върнах джъмпера 4 в положение офф както си беше за да не прецакам бойлерчето в случей ,че има въздух в него . Ето това е модела .

https://photos.app.goo.gl/XaBBauVp5F8UbiUd2
https://photos.app.goo.gl/oTQLzrALAUTkxdzs1
https://photos.app.goo.gl/tssvh7NrB0q0PPOm2
https://photos.app.goo.gl/kytFwwHf5FfRdTvn2
Утре ще няправя снимки.

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Не си написал от къде си. Няма как да ти препоръчаме сервиз. За професионалната техника си трябва професионален сервиз. Тук сме направи сам, но за домашна техника. И да икономисаме от нашите домашни ремонти 30-40 лв. Ти искаш да икономисаш 500-600 лв, а това не е нормално. За това и държавата е на това дереже. Всеки гледа на другия работата и си мисли, че тя е по-лесна от неговата и се изкарват пари. Защо да се гърби със собствената си. Така ще останете без работа двама. Техника защото не е направил ремонт и са го съкратили и ти защото са затворили кръчмата от ХЕИ. Помисли си сам. Всичко в природата е кръговрат. Никога не знаеш какво губиш докато уж печелиш.
На работа съм :)
Последна промяна от Boogiepimps на вт окт 17, 2017 10:18 pm, променено общо 1 път.
Ти си поддръжка на хотелски бази!
На вас в хотелската база ви трябва намеса на сервизен техник за ремонт на съдомиялната машина. На колкото километра има сервиз, от толкова километра ще извикате специалист да оправи машината. Другият вариант е нова миялна машина, а тази да я пенсионирате.
Обикновенно така се прави в случей,че не мога да поправя повреда викаме сервиз. Аз съм длъжен да поправя ,разбира се ако мога . За това питам дали някой се е зблъскал с подобен проблем.
Няма явно някой компетентен утре ще разполагам с същия модел plc платка . ще видя как ще се държи машината. :supz:
Предполагам, че ще се държи възпитано, все пак е европейска машина...Европейските ценности дано са ви поне ясни на вас в скандинавските страни... За нас в БГ така и останаха дълбоко пазена тайна какво са това европейски ценности... :wink: :partyman:
Всичко е наред фиксирах проблема

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”