Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,

Преди ден ми монтираха кухнята от Икеа, и въпреки че преди да сложа плочките, мерих много и ходих няколко пъти до магазина, пропуснах факта, че отстрани на шкафовете слагат по още една MDF-бленда за красота, както и заради съдомиялната, която е най-вдясно, и тъй като аз си оставих още 5 мм за всеки случай плочките да не излязат извън шкафовете, сега шкафовете заедно с блендата излизат по над 2 см. отляво и отдясно на плочките, съответно водобранната лайсна ми я монтираха до края на шкафовете и зад нея сега има празно пространство на плота и на стената. Един майстор, който ми е под ръка, ме уверява, че няма да може да се изрежат толкова тънки парчета от плочки, иначе аз исках с плочки да довърша, като сложа една тънка алуминиева лайсна за завършване, за да скрия рязането от едната страна на плочката. На мен не ми се вярва малко това с рязането на плочките, и ми се иска и друго мнение да чуя, а ако не стане - някакви алтернативни варианти и материали. Плочките са 60х20, бели, матови, с лек едроплощен релеф, разположени хоризонтално на 3 реда, с обща височина 60 см., фугата е бяла също. Вариантите за алтернативни материали са нещо в бяло, или инокс. Чудя се за някаква по-широка триъгълна лайсна, която да обере цялото пространство, но не се сещам каква може да е подходяща. Други варианти, които ми идват на ум, са гръб за кухня от Икеа:
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-wall-panels/lysekil-61002/00335121/
Мога да ползвам бялата страна, но е твърде тънък и май ще трябва да лепя на няколко пласта, като може да се сложи сигурно пак и тънка, алуминиева лайсна за плочки за завършване. Лепенето на няколко слоя обаче не ми допада, а и цената е доста висока, защото ще ползвам съвсем малко от него - 2 парчета 20х600 мм., или няколко такива, ако трябват повече пластове.
Друг вариант е за пенокартон, дават го топлоустойчив, но подозирам не е водоустойчив.
Всякакви други идеи са добре дошли!

Снимки от самата кухня ще кача довечера, ако се наложи.
Последна промяна от ecm на ср окт 18, 2017 1:22 pm, променено общо 1 път.
Плочките изглеждат така, само че са 60х20, сега явно ги произвеждат вече 50х20. Аз мисля, че имам няколко резервни, но дори и 50х20 биха свършили работа, ако ще се реже:

Изображение
Това че еди кой си не може да ги отреже плочките, не означава нищо, режат си се като стой та гледай, нооо с подходящата машина или с подходящото заплащане :wink: :-D И като не попълвате от къде сте не прави по лесни нещата , като насочване :wink:
chapara написа: И като не попълвате от къде сте не прави по лесни нещата , като насочване :wink:

Е па от Софето... :wink:
Да, за София става въпрос.
Имаш Л.С.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”